Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

tisdag 30 november 2010

Julkalender

Nu är det nedräkning till jul! Jag är med i ett adventskalenderbyte och har fått hem 24 fint inslagna paket, ett för varje dag fram till jul. Meningen är att pysselsakerna och de hemgjorda sakerna som tillsammans med godis och andra småsaker som kan gömma sig under pappret ska kunna beskådas här i bloggen - och kanske lyckas jag lista ut vem min hemlige givare är mot slutet. Själv har jag såklart också skickat ett paket.

Här finns en lista på alla som är med.

torsdag 25 november 2010

Award

Tänk att min lilla dotter har varit så här liten, inte ens fyra år sedan. Då hade vi ingen aning om vad som väntade oss några år senare. Om bvc hade skött sitt jobb hade hon haft sin skena då - inte nu. Det känns lite bittert. Men - det är inte därför jag skriver de här raderna. Det är snarare tvärtom - jag är så lycklig idag! Skenan i jämförelse med gipset är som dag jämfört med natt. De här sex veckorna kommer gå som en dans. Och det lugnande beskedet vi fick - allt ser bra ut, allt är stabilt, bara det. Nu är vår tid.





Fantastiska keramikern och bloggaren Gudrun har givit mig en award, otroligt glad blev jag. Den här awarden ska man förutom att lämna den vidare då, berätta vad det är man gillar hos de bloggar man ge vill vidare den till.

Dessa bloggar ger jag awarden vidare till:

TokTova:
A är kreativ, vågar utmana, har fått mig att få upp ögonen för gamla tekniker, gör fantastiska kreationer i ull, både tovade, stickade och nålbundna. Jag kan inte låta bli, jag bara måste läsa bloggen nästan varje dag.


Brodösens blogg
Det här är en ganska ny blogg för mig, men jag fastnade direkt när jag hittade dit. Karin broderar, och jag som kommer från en familj där alla - jag menar ALLA har broderat (vet inte hur många broderikit jag fick i julklapp som barn) kände mig genast hemma. Hon fick mig att se på det traditionella broderiet med nya ögon - och dessutom att inse hur mycket nytt och roligt man kan göra dessutom. Kolla bara in de broderade tightsen! Jag önskar mig mer tid i julklapp, så jag också kan lära mig brodera så bra.



Det får räcka för den här gången. Det finns så många fina bloggar som jag läser, men idag väljer jag bara dessa.

PS. Det är min mamma som stickat den gula overallen dottern har på sig. Supersöt!

tisdag 23 november 2010

Astrid Lindgrens barnsjukhus 21:48



Vad mer kan man begära? Stickning och dator. Utanför bild dessutom dottern, boken och chokladen. Nu ska det bara gå bra imorgon också.

söndag 21 november 2010

Dockfilt


En snabb hälsning från mig! Jag har varit lite dålig på att blogga på sista tiden. Inte för att jag inte pysslat, utan för att sonen vaknat så mycket på kvällarna att tiden framför datorn reducerats till ett minimum.
Dockfilten är i alla fall klar, bilden är dålig, men farmors fina docksäng var ju tvungen att få vara med på ett hörn. Jag älskar gamla ting med historia, och extra roligt är det med saker som gått i släkten.

söndag 14 november 2010

mönsterstickningspremiär


Det tog mig bara två kvällar att bli klar med den här pulsvärmarna, eftersom det var så kul att mönstersticka. Mönstret är från Stickfrossa och finns här. Jag har följt mönstret förutom några småfel och att jag la till en raad halvstolpar när jag virkade på den vita kanten. Jag använde ett tunt mohairgarn (rest) så det blev lite för tanigt med bara fasta maskor.

lördag 6 november 2010

så mycket pysslande och så lite bloggande




Med dottern och jag ensamma hemma dagtid blir det mer pysslande än vad jag hinner blogga om. Bland annat har vi gjort dessa halsband i glitterlera, som torkar i luften över natten. Vi tog ut hjärtan och andra saker med former, och så gjorde vi vanliga runda plattor som dottern dekorerade med pennspetsar, trasiga hårspännen och annat som går att rista i lera med. Inspiration fick vi från bloggen lilla a. Dottern fick själv sitta och bläddra bland inläggen och välja vilket pyssel vi skulle göra.

torsdag 4 november 2010

Spinnrock

Jag såg en annons om en spinnrock till salu i lokaltidningen idag. Funderar på att ringa och höra om den finns kvar imorgon - men vad är en rimlig summa att ge? Inte för att jag kan spinna, men ändå.

onsdag 3 november 2010

Äntligen!

Åh, vad jag är stolt över mig själv! Jag har äntligen tagit tag i den där sykursen jag börjat med. Efter jobbet gick jag till Tygverket och fick bra hjälp med vad jag behövde, köpte tyg och foder med mera och satte igång med att mäta mig och rita ut mönsterdelarna. Jag är ju nybörjare på att sy, så det har tagit mig halva kvällen bara att rita, klippa i pappret och att nåla. Kommer jag bara igång så ska jag nog lyckas sy lite tröjor och byxor till barnen också. Jag var på väg för ett tag sedan, men då föll det hela på att man behövde en tvillingnål - och det blev för komplicerat för mig. En sak i taget!

tisdag 2 november 2010

Skyldig?

Vilken skurk! Inte nog med att han har snott min tröja, och troligen gömt både TokTovas och mitt ATC-kort på ett ställe som jag än så länge inte hittat till - idag är dessutom min dockfilt spårlöst försvunnen - och jag som bara hade två rutor kvar att virka på den.

Ikväll gömde jag alltså tre än så länge hemliga projekt jag gör för en julkalender som ska sändas vidare ut i Sverige, och virkade på en liten lussebulle som ska gömmas i barnens julkalender. Om någon är intresserad kan jag lägga ut en liten beskrivning, det är så lätt att det nästan är fjantigt att kalla det för mönster :-)
Imorgon är det dags för jobb igen - för första gången på 3,5 vecka. Önska mig lycka till!