Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

måndag 28 januari 2013

Kofta på stickorna

Jag stickar vidare. Det ligger en enorm tillfredsställelse i att komma framåt och se resultat. Bara inte ärmarna blir för smala nu.

söndag 27 januari 2013

En liten present

Sonen ska på kalas imorgon, sitt första riktiga. Vi har köpt en liten present, men jag bestämde mig för att sy en mössa också. Jag hade en liten bit kvar av Liandlos fågeltyg, så det fick bli yttertyg. Inuti är mössan mörkare blå. När jag sytt hela mössan insåg jag att mössan kändes lite klumpigt i sömmarna. Först då mindes jag att jag brukar sy mössor med bara raksöm och inte på overlocken som jag valde idag. Nåja. Hoppas sonens kompis kan ha den i allafall!



fredag 25 januari 2013

Äntligen!

Som ni kanske märkt har det varit väldigt lite inlägg på sista tiden. En av anledningarna är att mina symaskiner - alla tre! - har bråkat på olika sätt. Nu har både OL och min fina Pfaff Ambition 1.5 varit inne på service, och jag ska äntligen hämta dem imorgon!
Tre veckor har mina små bebisar spenderat hos doktorn, och i ett par månader dessförinnan har de varit oberäkneliga. Tur att jag har min stickning, just nu stickar jag en kofta i garnet Ulrika/Svarta Fåret. Bakstycket är klart, och jag har börjat på ärmarna. Av någon anledning tycker jag att ärmarna är rätt sega att sticka så min förhoppning är att om jag börjar med dem och stickar båda samtidigt så kommer det gå som en dans med framstyckena sen.
Sen måste jag ju erkänna att vintern är min bästa sticktid, det är såå skönt att krypa upp i soffan med en filt och stickorna i högsta hugg.

Hur gör man?

Vad gör ni med handgjorda julbord* som ni fått såhär när julen sen länge är slut? Känns trist att slänga.


*Psst! Såklart jag menar julkort :-) Det har sina nackdelar att alltid blogga från iphone numera! Tack ändå ni söta för kul kommentarer. Made my day!

söndag 20 januari 2013

Liten Klara

Body och leggings i size liten bebis till min söta systerdotter. Tyg köpt i Tygsamlarna, utpekat som fint av bebbens mamma. Mönster från Ottobre.


Skrynkligt!




Sött paket till söt bebis.

fredag 4 januari 2013

Stickat pannband

Jag har faktiskt stickat också. Det blev ett pannband i Fabel, nystanet fick jag i present förra julen. Mönstret är från garnstudio.

Det är ett mönster för barn, men jag stickade storlek 12 år och sen mätte jag allteftersom för att det skulle passa mig. Dottern gillade inte färgen. Själv älskar jag den, och jag älskar att sticka i självrandande garn.


För övrigt så har det varit en bra jul och ett trevligt nyår. Jag har inte tagit ut mer än en semesterdag, men det har ju varit ganska mycket ledigt ändå. Jag har inte sytt eller stickat särskilt mycket alls, barnen har varit vakna sent på kvällarna och vi har byggt lego och spelat tv-spel istället. Det har varit skönt, att minska krav och stress och bara vara här och nu.

Jag ska göra en 2012-sammanfattning senare - mest för min egen skull, hitta mina favoriter - men jag har två nyårslöften inför 2013. Den ena är att inte ha samma "bli-färdig-fokus" som jag haft tidigare. Att låta det vara ok att ha ett gäng UFO:n som ligger, att pyssla med det som är roligast för stunden. Tro det eller ej, men jag har inte haft så mycket UFO:n tidigare! Den andra är att jag nästa nyårsdag ska börja 2014 med en rejäl lyxfrukost! Istället för att bara spendera tid på att planera nyårsmaten så ska jag se till att själva morgonstarten blir alldeles fantastisk. Tror ni jag kan hålla detta? ;-)

onsdag 2 januari 2013

Long time no see

Haha, det var en evighet sen jag bloggade! Jag har sänkt ambitionsnivån något, och har ägnat tid åt andra saker. Men nu har jag lite färdigt att visa er. Idag sydde jag klart den här tröjan till min dotter. Två av mina symaskiner ska på service, så den är sydd med sicksack och raksöm endast :-). Tyget valde dottern själv på Syfestivalen i höstas, kantbanden är lila - allt köpt sv Liandlo. Dottern har också valt modell.