Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

lördag 30 januari 2010

nu är det "bara" att sy fast blommorna


Här är dotterns gardin. Nu är det bara att sy fast blommorna.... Inte så bara, för jag är inte särskilt bra på att sy. Jag tycker att jag lyckades med sömmarna, men att fålla en gardin är ju inte särskilt svårt så det kan jag ju itne skryta med direkt. Det finns säkert smarta sätt att stryka på något på tyget så det går att stryka fast blommorna, men jag har ingen ork att ta reda på hur och inga pengar just nu att handla grejer för. Så jag ser det som ett sätt att öva upp min fingerfärdighet på det här planet istället.
Blommorna har jag snott från mallen till ullmattorna i boken "Tildas hus" av Tone Finnanger. Det är väl inte särskilt svårt att hitta på egna blommor, men jag tycker de är så fina, de där mattorna. Alla tyger är Tildatyger, det gröna och det grön-vitrandiga har jag köpt på metervara, det andra är stuvbitar.

2 kommentarer:

  1. Vilken läcker gardin! den kommer att bli grymt snygg!

    SvaraRadera
  2. Och nu är den klar! Bildbevis kommer :-)

    SvaraRadera