Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

måndag 29 augusti 2011

Barnkalastips

En utklädd till Hello Kitty och en... målad i ansiktet.

På dotterns femårskalas hängde vi upp vimplar och ballonger...

... dukade för picknick i gräset... (jag har virkat sittpuffen och sytt den stora kudden)

... serverade varmkorv, kall tomatsoppa med crostini och gurkstavar som mat...

... fikade rosafärgade popcorn, Hello Kitty- cake pops a la Bakerella, chokladmuffins med sugarpasteblommor och piratflaggor, och så päronbullar med rosa glasyr och silverkulor.

Det blev ballerinakex också. Ett måste för dottern.

Vi hade bara en organiserad lek - skattjakten. Jag låste in godispåsarna i en kista, la svart krossad sammet i botten och så påsarna tillsammans med chokladmynt, ett virkat hundben, ett piratsvärd och några läskiga plastspindlar och ödlor tillsammans med påsarna ovanpå. I påsarna låg det också några spindlar. Barnen fick leta reda på piratens silverskatt för att byta till sig nyckeln. Silverskatten var 6 bitar oasis inslagen i aluminiumfolie som jag gömt runt om i trädgården - uppe i ett träd (barnen klättrade upp i en repstege för att nå den), under buskar, i stenrösen osv. För att det inte skulle bli för svårt så hängde jag med i letandet och sa om det brändes eller var kallt. Det verkade som om barnen gillade leken jättemycket.

Och Hello Kitty-cakepopsen? Jag gjorde dem på mixade singoallakex med citron/limesmak blandade med philadelpiaost och doppade i vit choklad. Hälften av barnen tyckte inte att de var goda, men alla blev glada när de fick se dem.

PS. Har försökt länka till Bakerella flera gånger, men det går inte så bra. Här finns cake popsen i alla fall: http://www.bakerella.com/here-kitty-kitty/

2 kommentarer:

  1. Vilket kalas! Kan tänka mig att skattjakt var superpoppis! Kram!

    SvaraRadera
  2. Åh så kul, vad jag önskar att jag kunde göra ett liknande kalas för min son när det väl är dags. Det där med silverskatten och bytet, var trevligt. Det tror jag att jag snor helt enkelt :-)

    SvaraRadera