Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

onsdag 17 augusti 2011

Semesterstickning

Den är lite för liten, min sjal. Kanske petar jag upp avmaskningen frmaöver, om jag bestämmer mig för ett fint sätt att fortsätta den på. Jag hade inte tänkt låta den stanna vid den här storleken, men i går slog det mig plötsligt att det vita garnet som jag använt i sjalen (tillsammans med ett ljusgrått och ett mörkgrått) inte alls var ett gammalt restgarn, utan mitt Lucca Fino som ska bli en mössa till dottern. Skit också. Så nu stickar jag frenetiskt på mössan och hoppas att det räcker - det borde göra det, men den som stickar får se :-)


Alltså:

Mönster: ur en bok om sjalar köpt på senaste bokrean, enkel, rätstickad, öka fyra maskor vartannat varv.

Garn: två gamla ullgarner, och ett Lucca Fino från BC garn. Jag har stickat fram och tillbaka en gång innan jag bytt färg.

3 kommentarer:

  1. Vad fin den blev! Det är inte så att du kan fukta och blocka så att den blir lite större då?!

    SvaraRadera
  2. Så fin den blev!!! Annars kanske du bara kan plocka upp maskor och sticka en spetskant längst ut...

    SvaraRadera