Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

torsdag 5 juli 2012

Iris är här!


Här är min version är shortsen Iris från Colette patterns
Igår kväll kände jag mig väldigt missnöjd, det kändes som att ena benet var alldeles fladdrigt, jag störde mig på att symaskinen bråkade med knapphålen (knapphålsfoten är rätt känslig har jag märkt, och av någon anledning så skulle knapphålen enligt mönstret göras först efter att allt var ihopsytt vilket orsakade problem)  så att knapparna kom olika nära varandra. Benfållarna är lite ojämna och linningen har dragit sig lite.
I världens bästa facebookgrupp (Sew along hos Karinottilia) fick jag rådet att vänta tills idag innan jag deppade ihop - och det var ett superbra råd. För idag känns shortsen riktigt fina! Jag ska ändå fixa fållen och linningen, mest för att jag vet att jag kan.

Tyg: röd soft cotton som jag köpt hos Karinottilia - superhärlig kvalitet, jag har hemma i grönt också. Prickigt fodertyg i vitt och blått i fickorna (syns inte på bilden) och så de underbara träknapparna från Mrs Bao. 
Agneta som har butiken Mrs Bao har semesterstängt nu, men titta in senare, för det finns sååå mycket fint. Karinottilia har jag redan länkat till tidigare :-) Jag har köpt mönstret Iris hos Karinottilia också.

4 kommentarer:

  1. Jättesnygga! När man syr själv är man ibland onödigt kritisk till alla sömmar och eventuella småfel. Jag tycker att du ska sträcka på dig och tycka att du har gjort ett jättebra jobb. Skepp o'hoj-tröjan är också superfin. Många av mönstersömmarna tar en evinnerlig tid att sy men det kan det vara värt ibland.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker de ser riktigt tjusiga ut!!

    SvaraRadera
  3. Vilka snygga shorts! Du är otroligt duktig med symaskinen!!!

    SvaraRadera