Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

lördag 3 november 2012

BabynestJag har sytt ett babynest till min lillasyster som får en bebis inom ett par månader. Hon ville ha ett enfärgat beige, men jag hittade inga fina tyger i den färgen - är det enfärgat så kräver det lite för att bli fint tycker jag, i exakt rätt nyans och så. 

Så här kan nestet se ut om man vill ha det lite större, dockan Emil fick provligga för att det ska gå att få ett hum om storleken. Jag gjorde utifrån det här mönstret. Det gick helt ok. Klurigt var att få igenom snodden genom hela kanalen, jag fick sprätta ett par gånger innan jag blev klar eftersom säkerhetsnålen gick upp. Jag har också sneddat hörnen alldeles för lite, så det är lite bylsigt just i hörnen.

Annars är det ganska fint. Jag hade först tänkt göra så att man kan ta ut botten, men insåg sen att eftersom jag har vadd så har jag sytt fast den ändå, så jag valde att sy igen botten med en dekorsöm med stjärnor. Jag har också sytt fast en liten bit dekorband som inte syns här, men jag gillar smådetaljer som tillsammans gör en fin helhet. 

Såhär ser tyget ut i närbild! Jag har kollat hos Bibbi (bästa sybehörsaffären du kan hitta) om hon har stoppers som jag kan sätta på snoddarna, har hon det ska de på också annars är nestet klart för leverans när jag åker hem i slutet av november. 

2 kommentarer:

  1. Åh så fint - imponerande!

    SvaraRadera
  2. Du är så sjukt duktig! Hoppas bebisen gillar det lika mycket som vi gör! :-D

    SvaraRadera