Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

söndag 27 januari 2013

En liten present

Sonen ska på kalas imorgon, sitt första riktiga. Vi har köpt en liten present, men jag bestämde mig för att sy en mössa också. Jag hade en liten bit kvar av Liandlos fågeltyg, så det fick bli yttertyg. Inuti är mössan mörkare blå. När jag sytt hela mössan insåg jag att mössan kändes lite klumpigt i sömmarna. Först då mindes jag att jag brukar sy mössor med bara raksöm och inte på overlocken som jag valde idag. Nåja. Hoppas sonens kompis kan ha den i allafall!4 kommentarer:

 1. Så søt lue.
  Den må han vel bli glad for:)

  SvaraRadera
 2. Jätte fin, jag gillar det tyget mer och mer!
  Hemmagjorda presenter brukar uppskattas!

  Brukar du sy med vanlig raksöm eller förstärkt raksöm/elastisk? Jag har oerhörd respekt för den förstärka, den är ju nästan osprättbar! Samtidigt är jag rädd att vanlig raksöm spricker.

  SvaraRadera
 3. Vilket gulligt tyg! Var kommer det ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är från Liandlo :-) Fåglarna alltså.

   Radera