Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

söndag 13 juni 2010

Gissningslek

Vad har jag gjort av det här fina fjärilstyget i bäck i bölja?


Färgerna ser ut såhär, lite mer rättvisande. Men vad är det jag har gjort? Inte helt lätt, jag var tvungen att konstruera något slags mönster själv, och jag är ännu inte helt överens med symaskinen. Och resåren måste jag sy fast eller något.


Det är i alla fall den här underbara tjejen som har valt tyget och som ska använda det. Det är en ganska snäll bild på gipset eftersom klänningen döljer hur högt upp det slutar. Men när hon sitter i soffan lite sådär ihopsjunken som här, har hon sina händer på gipskanten. Vi körde en hårtvätt idag, och det blev nästan töntigt att tvätta kroppen, för det är så liten yta som faktiskt går att tvätta.
För övrigt? Jag stickar på en sjal där nystanen är såå fina, men det blir inte så fint som jag tänkt mig när jag jag ser det hela i stickad form. Så har jag hittat ett nystan till av samma färg som den förra sjalen som får bli muddar till den. Dessutom har jag fått ett par virkidéer genom att snoka runt bland sparade tidningar och kataloger, så nu vill jag bara virka, virka, virka.

8 kommentarer:

 1. Jag gissar på specialtrosor!

  SvaraRadera
 2. Stackars lilla tjejen!!!

  Nu blev jag nyfiken på den nya sjalen. Vissa gör filtar och mössor... andra sjalar ;-)

  SvaraRadera
 3. Oj, oj, oj. Mycket gips och lite flicka... Lilla gumman! Hm, jag vågar inte gissa på vad det skall bli. Men jag är nyfiken!

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 4. Svar: Usch det lät verkligen inte kul! En mosad banan var ju inget att komma med i jämförelse med kräk :/ Jadå, både väska och virkning överlevde men hur gick det med din garnkorg?

  SvaraRadera
 5. Hej Denice!
  Du är så himla rar, när jag läste din kommentar så längtade jag verkligen efter att få träffa dig, dina ord gick rakt in i hjärtat.
  Tack.
  Hoppas att lill tjejen skall få må bra och repa sig snabbt.
  Hoppas också att du får massor av krafter.
  Kramar i massor från mig.

  SvaraRadera
 6. men oj så mycket gips! fy sjutsingen vad jobbigt :( vet inte varför hon har fått det men hoppas på att allt blir till det bättre

  SvaraRadera
 7. Såklart det är en GIPSTROSA :-)

  SvaraRadera
 8. Hej.
  Lilla tjejjan...hur går det för henne med gipset och allt runt omkring? Har hon funnit sig i det? Hur ser behandlingen ut nu? Vad tycker ni har varit jobbigast?
  Jag vet inte om du kikat in på min blogg det sista, men sist vi var i gbg på återbesök (vilket vi trodde var sista besöket) så såg utveckling på isabelles höft alls ut som de hoppats på, så nu väntar vi ytterligare 6 månader innan näste besök och därmed en ny DOM! Har höftskålen (som då är isabelles problem) inte utvecklats som de vill så blir det en ny operation och gipstid :( Vi förbereder oss på nytt gips...och det känns tungt! Men självklart hoppas vi att det blir bättre.
  Stort lycka till med allt, och hoppas ni får en härlig sommar!

  SvaraRadera