Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

måndag 20 december 2010

en ängel från grannen och fler kalenderpaket

Jag är hemma och vabbar en fyraåring med 38-grader idag - med andra ord inte så sjuk men inte tillräckligt frisk för dagis. Tyvärr räcker dagsljuset ännu inte till för vettiga foton, men här är ett par söta saker från min julkalender i alla fall. Hello Kitty-knappen är helt underbar, och jag ser fram emot varje litet nystan eftersom färgerna är så härliga. Detta är klarrött. Förutom det har jag fått centerchoklad (som dök ner i magen), två klubbor (som räddade oss i lördags eftersom vi glömt köpa lördagsgodis) och daimchoklad. Idag fick jag ett grått mininystan, men det har inte fastnat på bild än eftersom det ligger kvar på övervåningen. Tusen tack hemlige vän, känns skumt att det snart är slut på roliga presenter varje morgon!

Igår hittade vi fin post i brevlådan. Det är vår superduktiga granne som gjort den här fantastiskt söta julängeln i ull. Bilden är jättesuddig, men efter sådär 10 försök att få till en bättre gav jag upp. Det är alltså inte min design eller mitt handlag, utan helt min grannes design och verk. Men den är så fin, så jag ville ändå visa den. I påskas fick vi en supersöt påskkärring virkad i supertunt virkgarn. Kul med en så duktig granne. Hennes son som är i 20-årsåldern tror jag kan föresten virka mössor. Bra gata att bo på det här.
Jag är också klar med dottens benvärmare, men jag väntar lite med att blogga om dem för jag funderar på att dekorera med något mer. Virkade blommor kanske?

2 kommentarer:

 1. Tack för dina fina rader hos mig! Blir jätteglad och vill returnera det samma till dig. Det är så roligt att läsa om en annan pysselmamma med småttingar. Känner igen det där med bara lite febert. Det är rätt tufft, för det är ju inte små sovande barn det gäller utan full fart på kraven om "vad skall vi göra?". Tur att pyssel oftast går hem. :) Benvärmare var en bra idé! Jag gjorde handledsvärmare till min 4-åring och dekorerade med sidenband. Men virkade blommor hade varit en hit! Nu vet jag vad nästa projekt skall bli! För under jullovet skall jag pyssla, hurra!!!

  Ha det gott och om vi inte hörs
  God Jul!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 2. Kul att höra att du gillade kläderna. Tack för beskrivningen på lussebullen vet inte om jag hinner virka någon till jul(har inget gult garn) men skall försöka komma ihåg det till nästa år.
  Skall bli spännande att få se benvärmarna då de är färdiga.

  God jul!
  Mia

  SvaraRadera