Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

onsdag 6 juli 2011

Vilken skatt!

Svärmor rensar och röjer hemma. De gamla handbroderade dukarna sparar hon till mig (vilken lycka!) och den här lådan har hon också letat fram.

Det här är innehållet! Massor med gamla stickor och virknålar från min sambos mormor och farmor. En del är dubbletter, men allt hade jag inte sen innan. Jag har fått ett gäng fina virknålar i trä, med svarvade skaft, av min mamma, men sådana här små fanns det inte bland dem:

Tre virknålar med de minsta krokar jag sett, det går inte ens att fotografera dem. Men vem vet, kanske vill jag virka en spets någon gång... eller i varje fall hålla virknålen i handen och fascinerat fundera över hur det är att virka med sytråd.

Så en bonus - vågar man ha sådana här bilder ute? Söta sonen har byggt en rutschkana i värmen. Ibland är det bra att ha en trädgård full med sten!

1 kommentar:

  1. Åh så härligt det ser ut :-) Lyckan är en självbyggd rutschkana, det tycker Emma & Kalle också....

    SvaraRadera