Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

söndag 30 oktober 2011

Halloween-pumpalykta

Jag och min bror köpte med oss en av de största pumporna vi kunde hitta i lördags, och barnen var helt på att göra en pumpagubbe av den.

Tur att vi har en stor kniv! Det är inte helt lätt att komma in i såhär stora pumpor. Men vi lyckades skära av ett lock i alla fall.
Det ser lite läskigt ut inuti! Vi gröpte ur alla frön och fibrer, och sen skar jag bort så mycket pumpakött som jag bara orkade. Jag plattade också till botten så mycket som möjligt (inuti) genom att skrapa med sked, för att värmeljusen ska kunna stå så stadigt som möjligt.

I år fick pumpagubben bli en glad gubbe! Jag har skurit ut lite lufthål i locket också, eftersom det var svårt att få ljusen att brinna förra året. Men jag gjorde det så att det inte syns från framsidan.

Dottern och brorsan ritade en mustasch på pumpagubben när jag vände ryggen till. Men söt blev han!

Fröna rostade vi i ugnen med salt och chilipeppar ca 30 min, köttet blev en pumpapaj och pumpasoppa. Pajen gillade barnen massor, soppan inte alls.

2 kommentarer:

 1. Härlig pumpa och cool pirat!

  Tyckte att det var ett väldigt fint ställe där stickeventet var, kan tänka mig att det var roligt att leka där som barn!

  SvaraRadera
 2. Imorgon ska vi pimpa pumpor på mitt jobb. Det tycker jag ska bli skoj!
  :-)
  Kram

  SvaraRadera