Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

tisdag 24 april 2012

Bilpyjamas

En av mina barndomskompisar har en son, som behövde pyjamasar. Ja, båda hennes barn behövde en del kläder, men pyjamasen blev först ut. 
Det var lite av en utmaning för mig att ordna en pyjamas med sådan här knäppning. Allt gick ganska bra, förutom i halsringningen där jag inte blev helt nöjd. Jag hade inte heller tråd i rätt blå färg, använde vit tråd för att ta upp bakgrundsfärgen på tyget och på knapparna, och det blev helt ok. Det stora misstaget jag gjorde vara att lyckas få dit grenkilen upp och ner - och då testade jag trots det innan jag sydde ihop, så jag vet faktiskt inte hur jag lyckades.

Tyget är mjuk och härlig interlock från Stoff&stil. Sonen har (hade, den är urvuxen nu) en t-shirt i tyget, och han blev lite kär i pyjamasen. Pyjamasen ska vara  storlek 92, så jag testade den på sonen som har 98, och han kunde ha den även om den var lite liten. Bra, för då köpte han genast att den inte var till honom.

Pyjamasen kvalar även in i "Använd det du har"-utmaningen - de vita prymknapparna är relativt nyinköpta, men inte från den här månaden, och det övriga materialet har jag haft hemma en tid.

3 kommentarer:

 1. Vilken söt! Du bara sprutar ut kläder. Jag förstår inte hur du hinner med allt när du har jobb också. Själv känns det som att dagarna bara rusar iväg och allt ligger lite halvfärdigt överallt..

  Angående den stickade tröjan så tänker jag nog sticka båda ärmarna samtidigt. Jag stickar dem fram och tillbaka på rundsticka så blir det inte så tungt. Jag har aldrig stickat någon tröja förut, så det här är spännande. Hoppas verkligen den kommer passa sen också...

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är! Jag går ju och funderar på att sy till ungarna men de vill ju inte ha något som jag gör längre. Jag nålband ett par vantar till minstingen. Han gallskrek när jag tog på dem. Sedan slet han av sig dem och tryckte ner dem bakom skohyllan...

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig - och snyggt tyg!

  SvaraRadera