Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

söndag 1 april 2012

Weekender bag - klar!

Ok, det är en sanning med modifikation. Som ni ser sitter några nålar kvar i väskan, det är den sista handsömnaden på fodret som inte är riktigt färdig. Men jag ville ändå ta bilderna nu när det är sol och härligt ute och ljuset faktiskt kan visa tygets rätta färg.

Väskan är sydd i Karinottilias Sew-along (klicka gärna på länken här till höger). Det underbara Kokkatyget med träd har jag köpt av Karinottilia och det finns i fler färger också. Mönstret kan du också köpa där.

Det randiga tyget är från Neanobelle och det svarta är rester från Coffee date-klänningen.

Jag är jättenöjd med väskan, glad att den blev färdig trots att det var hur många delar som helst som skulle klippas.

Uppdatering: Nu är väskan helt färdig, med handsytt foder och allt. Imorgon packas den med prylar inför en övernattning.

9 kommentarer:

 1. Sandra Gröndal1 april 2012 10:30

  Vilken superfin väska! Och jättefint tyg! Har kikat in lite på den där hos Karinottilia. Hur mycket tyg gick det åt? Var den svår att göra?

  Ha en trevlig dag!
  Mvh Sandra

  SvaraRadera
 2. Det gick åt ganska mycket tyg, det är många delar och så passpoalband också. Men det går ju att göra som jag och skarva med andra tyger än bara de dyraste. Det går åt ungefär 3 meter tror jag om man ska mönsterpassa. Habalon köpte jag nog två meter, det är det där tjocka mellanlägget. Den var inte svår, men lite meckig eftersom det är många tjocka lager som ska sys igenom. Karinottilia har länkat och bloggat till inlägg med beskrivning på hur man gör, och det underlättade för mig. Tack detsamma, och tack för berömmet :-) /Denice

  SvaraRadera
 3. Åhh, så fin den blev!!! Trädtyget är ju så härligt!!!

  SvaraRadera
 4. Superfin! Jag är imponerad av tålamodet att göra en så avancerad väska!

  SvaraRadera
 5. Vad fin den blev!!
  Jag har inte glömt din utmaning för Mars, bara inte hunnit med den ännu, ska jobba på den i veckan nu..

  SvaraRadera
 6. Jättesnygg! Jag älskar lila :-)

  SvaraRadera
 7. Den är suuuperfin. Var härinne förut och inser att jag inte kommenterade det.
  Mycket fin!!

  SvaraRadera