Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

torsdag 14 oktober 2010

volang


Nu är äntligen mina volangmuddar färdiga. Mönstret hittar du här. Jag har ändrat lite grann på grundmönstret, men inte mycket. Jag valde att ha samma garn till båda volangdelarna, ett blått lite melerat mohairgarn. Det gör muddarna lite stickiga, men fina. Få se hur mycket jag använder dem... Det av nystanet som blev kvar fick bli en scarf/halsduk stickad med stickor i storlek 8, jag la upp 26 maskor och stickade slätstickning tills garnet tog slut. Tror att den kan passa till muddarna och kanske en jeansjacka i vår.
Ikväll har jag virkat en vante som var tänkt till dottern, men den blev nog alldeles för liten. Funderar på att virka en till och sedan lotta ut dem, de skulle i så fall passa till ett barn mellan 1-2 år tror jag. De är lilamelerade i samma garn som jag använde till mössan Poppy. Om någon skulle vara intresserade av en utlottning, skriv gärna en kommentar här så fixar jag vantarna. Men dragning blir när vi kommit hem från sjukhuset i så fall, för jag har inte med mig någon nål som funkar att fästa så tjocka trådar med...

5 kommentarer:

 1. Vilket fint och enkelt sätt att piffa upp ärmarna med.
  Skönt att operationen gick bra jag tycker så synd om din lilla dotter. Det måste vara jobbigt för er alla med massa sjukhusbesök, operationer och sövningar. När jag ser henne tänker jag på våran lilla vistelse på sjukhuset då L var dålig.

  Tyvärr är vantarna för små för mina barn men har du en utlottning är jag gärna med. Ifall jag har turen att vinna ger jag bort dem till en kompis.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina muddar. Man kan aldrig få för många av dem! Min lilla A skulle nog vara lagom stor för vantarna så om du har en utlottning vill jag gärna vara med.
  Ha det riktigt bra nu och så hoppas jag att ni får komma hem snart. Vilken hjälte din lilla tjej är...
  Kram!

  SvaraRadera