Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

tisdag 18 januari 2011

Potatistryck

Inget garnrelaterat blir någonsin färdigt härhemma, så istället bloggar jag om våra potatistryck som vi gjorde för ett tag sedan. De har blivit superfina tavlor som ska hängas upp i hallen framöver.
Det är väldigt lätt, jag tog några potatisar som blivit trista och skar ut mönster i med en liten kniv. Det blev ett hjärta, en blomma en stjärna och en fjäril, allt efter dotterns önskemål och med varierande kvalitet. Till sonen målade jag på potatisarna med sådan där färg som kan köpas i småburkar hos Panduro, dottern målade på sina själv. Både sonen och dottern tyckte det var jättekul, och det blev många tryckta papper. Eftersom vi gjorde detta innan jul så valde jag lite juliga färger, grön, svart och röd.


Om någon längtar efter att få se något garnrelaterat, så håll ut!
Inom ett par dagar kommer jag att blogga om världens fulaste stickade mössa. Jag lovar, den är så ful att jag skrattar varje gång jag kommer till den sida av mössan där mönstret finns. Jag har nämligen autodidakt som jag är hittat på ett helt eget knasigt sätt att sticka med två färger. Nästa gång blir det en googling innan jag sätter igång tror jag.

2 kommentarer:

  1. Det där lät kul. Ska prova det med knattarna i helgen!

    SvaraRadera
  2. Åh det var länge sen! Tack för tipset, det skulle kunna bli ett bra helgpyssel här oxå =)

    SvaraRadera