Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

torsdag 10 mars 2011

Gardin blir väska blir utlottning


Det är lite fuskigt faktiskt. Jag är ju med i "Använd det du har"-utmaningen (klicka på bilden i högerspalten om du vill veta mer) - och planen var att använda upp lite av allt det som ligger här hemma. Men lagom tills utmaningen startade, var min mamma här och lämnade ett lager med tyg och garner som hon inte ville ha kvar. Hmm...
Igår hade jag lite tråkigt och satt och bläddrade i en gammal tidning. Där fanns ett enkelt mönster på en väska/shoppingkasse i nästan samma tyg som ni ser ovan. Mitt tyg är en gammal gardin, så det är lite blank, och passar alldeles utmärkt som väska. I alla fall så satte jag igång, och lyckades sy ihop väskan under kvällen trots att sonen sov som en kratta och jag var så trött när det var dags att sy fast handtagen att jag lyckades sy fast dem bakochfram.
Är du sugen på en väska i det här tyget? Just på grund av "Använd det du har" - utmaningen så funderar jag på att sy en till, med rättvända handtag såklart, och lotta ut.
Skriv i såfall en kommentar till det här inlägget, vinnare drar jag den 7 april - då är utmaningen slut och vi är hemkomna från en resa som vi gör i slutet av mars. Glöm dock inte att jag fortfarande syr hellre än bra, så att du inte blir besviken på att det inte är ett perfekt hantverk!

11 kommentarer:

 1. Ett sånt härligt tyg!
  Jag vill jättegärna vara med i utlottningen av en väska!!!

  SvaraRadera
 2. Självklart vill jag vinna en väska!

  SvaraRadera
 3. Vad måga inlägg du har hunnit göra! Jag har faktiskt varit inne och spanat på din blogg innan du var inne på min. Jag ska nog också göra en stickat/virkat-flik för är något jag gör ibland när jag ser på TV...om du inte redan känner till det hittar du gratis mönster till stickning och virkning på garnstudio.se.

  SvaraRadera
 4. Jag är gärna med i utlottningen av en fin väska. Skulle verkligen behöva en ny shoppingväska.

  SvaraRadera
 5. Klart jag vill vara med i utlottningen

  SvaraRadera
 6. Jag vill oxå vara med och tävla. Jättefin väska!!

  SvaraRadera
 7. Jag vill gärna vara med i utlottningen!

  SvaraRadera
 8. Vilken fin väska! Hemmagjort behöver inte vara perfekt! Det ska ju synas att mänskliga händer har gjort det- made by love alltså.. Hoppas du har det underbart där du är! Hälsningar Ewa. kisse70@yahoo.se

  SvaraRadera
 9. Jag vill vara med!!! Passar perfekt att ha med stickningen i :)

  SvaraRadera
 10. Hur har jag kunnat missa detta! Klart jag vill vara med! :-D

  SvaraRadera