Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

måndag 4 juni 2012

Sommar?


Jag är inne i ett nytt sy-stim tror jag. I ett par veckors tid har jag stickat och virkat, inte blivit färdig med något, men haft det rätt mysigt i soffan eller ute i solen i trädgården. Med regnet och innesittandet kom lusten att plocka fram mina tyger igen.

Sommartyget (från Znokdesign) har legat sen Syfestivalen i februari. Eftersom dottern vuxit som ogräs de senaste månaderna gapar garderoben rätt tom, och det fick bli en enkel tunika. Jag har skrivit det förut, men jag gör det igen: jag gillar de här enkla modellerna när tygen är så pass mönstrade som det här. Jag tror att mönstret är från Ottobre 3/2012. Det är en modell som är ganska smal, med  fållad hals och så lite utsvängd nertill. Jag sydde korta ärmar istället för långa, det ska ju bli sommar nu, eller hur? Dottern provade hemkommen från förskolan, och tunikan fick gott betyg, för sen ville hon inte ta av sig den. Det var faktiskt till och med uppehåll och lite sol en stund sådär på kvällskvisten. 

2 kommentarer:

 1. Fin tunika! Jag håller med att det ska vara enkla modeller till mönstrade tyger som detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kunde inte kommentera, därför svarar jag på föregående talares inlägg... Jättesöt tunika som man får riktiga sommarvibbar av!
   Kram från Karin

   Radera