Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

onsdag 20 juni 2012

Söta ugglor


Den här tygkombon har jag haft i huvudet sedan i vintras, men jag har inte träffat kompisen vars dotter skulle få detta i ettårspresent på flera månader. Nu ses vi på midsommarafton, och jag ville gärna få idén att bli verklig.

Klänningsmönstret har jag bytt till mig i facebookgruppen "Vi sytokiga" och leggingsmönstret är samma som jag sydde till dottern i mörkblå velour, finns i en bok med engelska mönster som jag har. 

Uggletyget är från Znok, men säljs inte längre, min bit köpte jag i facebookgruppen Tygsamlarna. Det randiga är från e-slöjd, och knapparna på axlarna vann jag i en utlottning hos Fröken Pimpinett.

Jag har sytt delar av klänningen på min nya symaskin, en Pfaff Ambition 1.5. Det gjorde att tvillingnålssömmen inte blev riktigt som jag är van vid och jag är inte hundra nöjd. Dekorsömmen med små träd däremot, älskar jag. 

8 kommentarer:

 1. Önskar jag var ett år gammal och du kunde sy mina kläder... Det är sanslöst vad duktig du är!
  Rådjurstyget ligger här bredvid mig och väntar på semester och lediga dagar. Bara en jobbardag kvar =)

  SvaraRadera
 2. Snygg klädkombo! Tråkigt med tvillingsömmen - min pfaff totalvägrar tvillingsöm!

  SvaraRadera
 3. Fin tygkombo och söt modell på tunikan. Jag gillar dekorsömmen! Kul att se att knapparna kommer till användning ;)

  SvaraRadera
 4. Det gick inte så bra att svara av någon anledning så jag skriver i kommentaren istället: jag har en pfaff sedan tidigare,där sömmen blev bra, jag får testa mig fram och hoppas på att det inte är maskinen som är knas på det här.

  SvaraRadera
 5. Vad duktig du är, jättefint set! Uggletyget är helt underbart!

  SvaraRadera