Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

måndag 6 augusti 2012

Enkel kjol


Mina lila/blå reavioler (finns kanske kvar hos Znok fortfarande?) blev en superenkel kjol, perfekt när man vill vara lite fin och bekväm. 

Gör såhär: Mät på det bredaste stället runt dina höfter. Ta det talet, och lägg till kanske en 5 cm. Lägg till sömsmån, ett par cm. Klipp ut en rektangel där bredden är det här talet, och längden är den längd du vill ha på kjolen, plus kanske en 4 cm till fåll och fyra cm till resårkanal. 
Sy ihop till en tub. 
Resårkanal: Jag vek först ner en cm i ovankant, sen vek jag igen så att den råa kanten inte skulle synas vid resårkanalen. Jag brukar sy i en lapp eller en bit band i bak, för att man lätt ska se vilken sida som är baksidan. Lämna öppet ett par cm vid sömmen mitt bak. Dra i ett resårban, gärna lite bredare - jag tog 1 cm för det var vad jag hade hemma (jag mätte längden på mig själv för att få det lagom i midjan). Sy ihop resåren. Sy ihop det sista i sömmen som gör resårkanalen. 
Fålla på det sätt du gillar, jag valde en enkel och smal stretchsöm.
Klart!

Roligast idag, saxat ur ett mönster (läs vid sprättnål)

"Mot all förmodan" ????????? Jag sprättar jämt!

4 kommentarer:

 1. Vad pysslig du är! Jag blir inspirerad att leta fram symaskinen och börja bråka lite med den (vi är oftast inte bästa vänner..), men den är nedpackad i väntan på att flytta till vårt första hus.. Så vi får bråka senare :)

  kram /iris

  SvaraRadera
 2. Jag minsann, "mot förmodan"... Jag hade min sprättnål borttappad i två veckor och det var nog många gånger den saknades under den tiden!

  SvaraRadera
 3. Vilken söt kjol! Att sprätta ingår liksom nästan lite i varje symoment ;)

  SvaraRadera
 4. Underbar kjol!! Ibland är enkelt bäst!

  SvaraRadera