Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

onsdag 1 augusti 2012

Manga = I like!!


Jag är lite inne på vävt tyg just nu tror jag. Precis hemkommen från sommarstugan och lite annat skoj som vi varit iväg på under semestern, så sorterade jag mina trikåtyger. I färg. Jag skulle försöka göra om bedriften bland de vävda tygerna, men det gick inte så bra, men jag hittade det här tyget, som jag helt glömt bort att jag köpte i några olika färgställningar av en privatperson som bor i Tyskland förra sommaren. Insåg att det skulle räcka till en kjol till mig, och satte fart. 

Den blev så fin, så fin. Och linningen blev superbra, lappen satte jag på insidan. Mönster: ritat efter egna mått, enkelt, midjemått (jag valde mer magmått, ville inte ha kjolen så hög i midjan), höftmått och så lång som man vill ha kjolen. Jag ställde ut den ett par centimeter från höftmåttet. Så på med en ganska smal linning, och så dragkedja och knapp i sidan. Klart! 

Linningen blev lite för stor, jag tog i lite i mätandet, men jag ville verkligen inte ha en kjol som är för tight om magen, snarare får den gärna hasa ner lite, det blir så mycket skönare att ha på sig. Jag testade också att sy fållen med blindsöm, det blev sådär, men nästa gång blir det säkert bättre. Dragkedjan strulade som sjutton, när jag sprättat för tredje gången så insåg jag att jag visst inte hade en dold dragkedja som jag trodde - inte konstigt att den syntes då :-) Men det stör inte, jag valde en vit dragkedja och det passar kjolen. Knappen är enkel och svart.

6 kommentarer:

 1. Men vilken fin kjol! Jag gillar också tyget en hel massa. Dessutom verkar den ju sitta hur bra som helst. Superfin helt enkelt!

  SvaraRadera
 2. Tack för dina fina kommentarer i min blogg! Suger åt mig av varje positivt ord! Tycker som sagt det är kul att du gillar det jag gör! :-) du är inte så dålig själv må jag säga!

  SvaraRadera
 3. Men åh som 17 vilken snygg kjol!! Vilket härligt tyg, har aldrig sett med manga-tryck förut. Måste visa dottern ikväll, vi är lite manga-nördiga här o hon kommer bli eld o lågor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte tre bitar av en tjej som bor i Tyskland häromåret, har inte sett det i Sverige. Nu är det röda slut tyvärr, men det räckte i alla fall till kjolen :-) Älskar också manga!

   Radera