Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

söndag 26 augusti 2012

Kuddfrossa


För ett tag sedan köpte jag en fat quarter-bunt hos Karinottilia. Efter en jobbig arbetsvecka så fick hela bunten bli kuddfodral.

Alla kuddar ser lite olika ut på fram&baksida så det går att förända känslan, massa mönster eller mer enfärgat. 
Kuddfodralen var fantastiskt roliga att sy, en fat quarter-bunt ger oändliga kombinationsmöjligheter. 


Det enda tyget som inte kommer från Karinottilia, är det gamla vita lakanet med virkad spets som fick bli baksida åt en kudde, det räckte inte annars.

Det var svårt att ta bilder på hur fina kuddarna verkligen blev. De enfärgade tygerna har inslag av andra färger, och är fantastiskt vackra att se på, och de mönstrade är också helt underbara. Nu vill jag köpa en bunt till varje rum tror jag, för kuddar kan man väl aldrig få för många av?
Jag tog den enkla vägen och sydde in innerkuddarna på alla utom den prickiga, som ska få knappar. Det går lätt att sprätta en liten bit om de måste tvättas, och sen sy in dem igen. Jag har inte varit särskilt noga med måtten, utan klippt och sytt på känn.

5 kommentarer:

 1. Vilka härliga kuddar - jättefina tyger!

  SvaraRadera
 2. Underbart! Det ser verkligen mysigt ut, jag vill verkligen krypa upp och mysa bland de vackra kuddarna.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina och härliga! Jag ska också klä lite kuddar och så ska jag klä om sitsar till två fåtöljer jag köpt på loppis. Jag tycker bara att det tyvärr blir lite för dyrt för min plånbok. Hm. Men jag har som tur var fått allt tyg som jag ska göra kuddar till köket av, och tyg som jag ska klä om min köksoffa med, så jag ska väl inte klaga! :)

  SvaraRadera
 4. Vad fina de blev! Härliga färger!

  SvaraRadera