Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

torsdag 27 september 2012

Hej Minoru-jacka, nu är du äntligen här!


Varning för att det här inlägget innehåller massor med bilder av dålig kvalitet - tagna med självutlösaren på mobilen. 

Det här är min Minorujacka., äntligen färdig! Jag valde att sy utan luva, men som ni ser finns en hög krage att gömma hakan i.

Och så här kan man också ha jackan (och hm... det är min inte så snygga besöksstol på mitt kontor som står där bredvid, haha).

Jackan har resår i ryggen för att bli lite mer formad.


Jag valde ett vitt foder med små röda prickar.

... massa snygga stickningar är det på jackan.

Ingen snygg bild, men hallå, jag lyckades i alla fall få en bild på snygga rynket bak utan hjälp ;-)

Jackan har massa fina detaljer, kolla bara på ärmmuddarna.

Sådär, slut på bilder! Mönstret kan du köpa hos Karinottilia och Mrs Bao, och kanske fler ställen som jag inte vet om. Sew alonginlägg med tips om hur du syr jackan finns hos Karinottila, och Sewaholics egen sew along.
Tyget har jag köpt hos Karinottilia (det svarta easy cotton som jag har som yttertyg) men det säljs inte där längre vad jag vet, men det kan finnas hos Sydilla. Fodret är från Stoff&Stil, ett reatyg från ett par år tillbaka. Dragkedja från Bibbi.
Jag sydde storlek 4, den sitter jättebra på mig som brukar ha ca 34 upptill och 36 nertill. Ärmarna är ganska långa, men jag är bara 160 cm lång, så det är inte så konstigt. Jag är glad att jag behöll längden, det är jätteskönt att det inte glipar över vantarna på morgnarna.

Jackan var jätterolig att sy, och faktiskt inte speciellt svår. Allra roligast var att sy fast fodret i ärmarna på symaskinen och slippa handsömnaden. Kolla här.


12 kommentarer:

 1. Men shit vad duktig du är! Sy en jacka kan väl knappast vara lätt?! Jättesnygg är den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, det var faktiskt inte svårt! Om man kan rynka och sy raka sömmar :-) Det viktiga är det tråkiga - att klippa noga och göra markeringarna. Jag gjorde iofs inte det till resåren bak, utan målade med skräddarkrita precis innan jag sydde resårkanalen, men det gick bra. Tråkigast är att klippa ut alla delar!

   Radera
 2. Så fin...nu längtar jag ännu mer på min. Planer var att sy det sista ikväll, men lill-skruttan har fått feber så jag får ta det imorgon istället.

  SvaraRadera
 3. Jätte fin! Jag gillar min gröna, men svart är ju ändå så snyggt! Härligt tyg det där Easy cotton.
  Vad snyggt du fick det vid dragkedjan! Mitt tyg kom mycket längre ifrån så dragkedjan syns mer- inte lika snyggt.

  SvaraRadera
 4. Den ska du vara riktigt nöjd med Denice! Vad snygg den blev och du har verkligen lyckats med alla detaljer. Skönt att vara i mål va? :)

  SvaraRadera
 5. Men himmel vad snygg! Åh... jag borde nog gå en sykurs ändå.... Du är så duktig ♥

  SvaraRadera
 6. Jag är så imponerad att jag inte kommer på något mer att skriva! :-D

  SvaraRadera