Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

fredag 21 januari 2011

En riktigt ful mössa
Min son som precis hittat en överbliven chokladbit på soffbordet (hmm... slarvigt av oss) fick agera modell för fulaste mössan någonsin. Den är gjord för att passa ett större barn, men eftersom dödskallen blev så ful så orkade jag inte sticka alla varv upptill utan avslutade mössan för hastigt. Den kommer åka i soporna så det sjunger om det. Bilderna ska jag spara för att lära mig att 1. Stt sticka mönsterstickning på rundstickor är ingen bra idé om man har för lite garn för att låta tråden löpa med hela varvet, och 2. Jag ska nog sticka helt efter mönster ett tag till.
Se och le!! Skratta går också bra.
Tillägg: mönstret har jag hittat på nätet, men tyvärr kan jag inte länka eftersom sidan inte finns kvar. Dockmamman från jämtland ska ha hela äran, fast jag har som jag skrev ändrat lite på mönstret - till det sämre ;-)
Dessutom så räknar jag detta projekt som nummer 1 av de 12 i år som ska göras av garn som redan finns hemma.

3 kommentarer:

  1. Tycker den blev charmig :) Men tråkigt att inte bli nöjd, som sagt man lär sig :)

    SvaraRadera
  2. Men den är ju söööt!!! "Happy skull" liksom ;) Nä, var du stolt!!!

    SvaraRadera
  3. Oh, jag gillade det där med "12 projekt att göra med garn jag redan har hemma"! En sådan sak borde jag göra också =)

    SvaraRadera