Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

fredag 4 februari 2011

lite jobb för symaskinen

Vi har massor med kuddar hemma eftersom vi har tre soffor - varav denna lilla i trä i hallen. Jag blev lite trött på kuddarna som fanns i den och klippte till två nya i detta turkosrandiga tyg. Jag kommer nog brodera något på dem framöver.

Jag har sytt kuddfodralen på mitt vanliga sätt a lá örngott - jag mäter kudden som ska vara i, och drar bort ett par cm. Ena sidan blir så stor, den andra lägger jag till någon decimeter på och klipper av på mitten, så att öppningen hamnar lite längre ner och de överlappar varandra. Jag har aldrig sytt i ett blixtlås på ett kuddfodral, jag är inte så bra på att sy - än.
Det blev den här pingvinkjolen också. Dottern tycker den är ful, hon vill helst ha allt i rosa. Upptill är det resår, och jag har sytt med sicksack. Fållen sydde jag med min nya tvillingnål, det blev superbra. Jag ser det som övningsprojekt, lite mer vidd får det nog bli nästa gång.


Dessutom blev det en blommig kjol. Jag fick inte till någon bra bild, eftersom dottern inte ville ha den på sig heller. Den har i alla fall tre kanaler med 0,5 cm-resår upptill, och lite mer vidd. Den blev kanske lite lång, men den ska ju användas till senvår/sommar så hon kanske hinner växa lite mer. Den blev jag mest nöjd med, förutom att det inte är så fint där jag sytt fast resåren och sytt ihop öppningen, det skulle jag kanske gjort för hand.
Ser ni att dottern står? Hon har till och med tagit några steg utan att hålla sig i idag, jag är så stolt över henne!

1 kommentar:

  1. Vilka härliga nyheter!!! Jag förstår att ni är glada.
    :-)
    Ha en riktigt fin helg!
    Kram A (som också vill ha en pingvinkjol)

    SvaraRadera