Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

söndag 1 januari 2012

1,5 timme av nyårsafton

Vi har firat nyår med barnens kusiner. Åttaåringen ville ha en kjol på sig utan att ha packat ner någon, och självklart antog jag utmaningen. Jag har ett kjolmönster (6 år) från stoff&stil, med helklockad kjol och jättehög mudd att vika ner, som med lite måttagning och förlängning av själva kjolen skulle fungera. Kusinen tyckte att jag mätte kjolen för lång först, så jag kortade av den, och det blev nog lite mycket för nu är det en kortkort kjol. Å andra sidan så är mudden så lång att hon kan ha den som axelbandslös miniklänning om hon inte vill vika ner mudden. Det går också att dra ner mudden långt ner på höften för att få kjolen lite längre. Det var en väldigt snabbsydd kjol, trots lite trubbel med symaskinen (min svarta tråd är värdelös) tog det bara en och en halvtimme från start till färdigt plagg.

Bra snurr blev det i kjolen!

... oups, sorry för all gammal reklam i bakgrunden! Barnen dansade, och det här är de enda bilder som blev där kusinens ansikte inte syns, så det blev inga direkta närbilder på kjolen. Tyget är i alla fall en mörklila väldigt mjuk och smalspårig manchester som kommer från mammas gömmor - superfint, härlig lyster, så jag måste nog sy något till mig i den också. Mudden är en mörkgrå, ribbad mudd som jag köpt i gruppen Tygsamlarna på facebook. Mudden är ca 40 cm hög.

När kjolen var klar ville 6-åriga kusinen sy en kudde, så vi sydde en liten lila kudde i restbitar av manchestern, med en fjäril i filt fastsydd på. Den kudden är dock i Sundsvall nu, utan att ha fastnat på bild.

Så har jag fått hem den underbara tavlan som jag köpt av duktiga Stina.

3 kommentarer:

 1. Vilken jätte fin kjol! Blir man så där duktig på att dansa också av den? För då behöver jag en bums!! =)
  Gott Nytt År ♥

  SvaraRadera
 2. Härlig snurrkjol!

  Gott Nytt Kreativt År!

  (Insåg att jag nog aldrig svarade på din fråga om fleecekappan - jag gör inte mönster på den nivån att de går att sälja - än - men hör av mig om det skulle bli aktuellt)

  SvaraRadera
 3. ett tips. strumpor i januari!

  SvaraRadera