Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

tisdag 13 mars 2012

Gör en egen docksäng

Jag och dottern håller på med ett projekt som går långsamt framåt. Som ett led i det har vi gjort den här docksängen - inte för att barnen inte har några hemma, utan för att det är kul att göra själv. Ser ni fina bilden bredvid sängen? Den har min bror gjort till dottern i julklapp. Visst borde han börja blogga?

Dottern har börjat måla sängen, men hon blev arg när nyckelpigan hon höll på med rann iväg, och vägrade fortsätta. Vi får väl se hur hon löser det senare.

Så här har vi i alla fall gjort sängen:
Ta en glasskartong som en gång i tiden köptes av glassbilen (eller annan kartong av lämplig storlek). Dottern bestämde hur sängen skulle se ut, och ritade på kartongen, sen skar jag bort med kniv.
Dottern ville absolut ha ben på sängen, så jag delade de bortskurna delarna på mitten och så...
Voilá! Vi tejpade ihop alltihop med sådan där stark, brun tejp ni vet? Sådan där som företag brukar tejpa igen sina kartonger med.

Efter att vi tejpat fast benen i hörnen limmade vi fast vitt papper på alla ytor, för att sängen skulle gå lättare att måla. Jag var inne på att klä den med tyg, men dottern var väldigt bestämd med att det skulle vara papper. Och hey, vi pysslar ju tillsammans. Det blir extra kul att se vart hennes fantasi bär oss.

Vad vi ska använda sängen till får ni se någon annan dag!

1 kommentar:

  1. Härligt!! :-D Och kartonger är ju perfekt till allt. De kan ju bli vad som helst. :-)

    Mötte en pappa nu på morgonen när jag lämnade Fröken Löken. Han kom bärande på ett stort kartonghus som dottern gjort och som väl fritids ville bli av med. Och jag kunde förstås inte låta bli att säga "Men vad fiiint du har gjort!" Mycket roligt mitt i morgon stressen. ;-)

    Kram!!

    SvaraRadera