Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

lördag 24 mars 2012

Lapp på lapp

Inspirerad av den här tjejen som sytt fantastiska lapptäcken, och bland annat en liten duk av ett par slitna jeans, så började jag klippa lappar av den sista biten ljust jeanstyg (tidigare har det blivit en väska och en obloggad kjol) till just en jeansduk. När det väl kom till kritan så tyckte jag inte att mina övriga jeanstyger passade tillräckligt bra ihop, de var för mörka.
Istället klippte jag bitar av ett par Tildatyger jag hade hemma.
Barnen fick hjälpa till att pussla ihop bitarna. Sen vändsydde jag allt med ett annat, smalrandigt Tildatyg. Jag sydde också några stickningar på längden och runt hela duken.

På det stora hela blev det väldigt fint, men det är lite bubbligt.

Det var otroligt roligt att sy i lappteknik, och jag har fått mersmak. Dessutom lyckades jag bra med att få ihop lapparna fint med varandra, det är bara på totalt tre ställen som det är det minsta ojämt. Men det krävde också en del sprättningar.

1 kommentar:

  1. Härlig duk! Visst är det roligt att sy lapp-arbeten - jag älskar att flytta runt mina lappar för att hitta det bästa sättet att kombinera tygerna på.

    SvaraRadera