Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

måndag 1 februari 2010

snöflingedockan

Här står hon, och längtar ut, snöflingedockan. Jag hade tänkt ge henne mörkt hår, men det fick jag inte för dottern, hon skulle se ut som henne i håret. Jag kan heller inte göra munnar, så det blev bara en liten prick helt enkelt, från början hade hon ingen mun alls och det kändes rätt ok det också.

Det är kanske inte den virkade grej jag är mest nöjd med, men jag var ovan vid tjockleken på garn (soft cotton) och dessutom provade jag de svårare alternativen, hade aldrig gjort dem förut, såjag får se det som en övning inför kärleksbacillen som jag tänkte börja på idag. Dessutom håller jag på med en annan liten grej dottern ville ha, och jag skriver ner mönstret för att kunna lägga ut det sen :-)
Mönstret till snöflingedockan finns hos Ulliga gulliga saker, där också mönstret till ovan nämnda kärleksbacill kommer dyka upp i delar nu under februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar