Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

söndag 30 maj 2010

en söt kaninDet blev konstigt blå bilder (trots att jag precis tog dem) - tur att vi ska köpa en ny kamera snart- men här är i alla fall den lilla kaninen som ska skickas till Sundsvall och en liten nyopererad tjej med samma diagnos som min dotter. Mönstret är från Stjernfalls blogg, och garnet är helt i enlighet med majutmaningens regler restgarner som legat här hemma ganska länge. Jag valde att göra en ljusgrå kanin med gröna och lila detaljer. Jag har inte i huvudet exakt hur man gör franska knutar, men jag gjorde ungefär som jag trodde och det blev ögon i alla fall.
Det är lite kul att jag nu har virkat just den här lilla kaninen, för när jag började virka amugurimu hittade jag det mönstret och tyckte det var det sötaste jag sett. Sen har det inte blivit av förrän nu.
Men en fråga till er alla amigurumibloggare därute som eventuellt läser det här: hur sjutton gör ni när ni fäster trådarna till de broderade ögonen och nosarna? Det är ju jättesvårt att fästa dem så att det inte syns någonstans, jag vill ju att det ska hålla också.

5 kommentarer:

 1. Så söt kanin!
  Jo, jag tycker också det är lite trixigt med fästning av trådar i avvikande färger. Om jag kan - och det kan jag inte alltid - försöker jag brodera tex ögon och nos innan huvudet är stoppat och monterat, så jag kan fästa från insidan. Det blir samma princip som när jag använder säkerhetsögon, som ju också måste sättas fast före montering...

  Om det inte funkar så försöker jag fästa trådarna så djupt in som möjligt, och syns de igenom kan man sy dit en tråd "över" fästtråden, bakom de virkade maskorna i samma tråd som man virkat (hmm, hoppas du förstår hur jag menar...)

  Jag har också läst om de som drar broderitråden ut på utsidan av figuren på lämpligt ställe (båda trådarna ut på samma ställe), knyter en stadig knut och sen petar tillbaka knuten in i figuren igen så den blir dold. Har aldrig provat och vet inte hur det funkar.

  Önskar er en härlig söndag!

  SvaraRadera
 2. Vad söt den blev. Kul att du gillade mönstret! :)

  SvaraRadera
 3. Men vad fin den är. Jag tror säkert att mottagaren blir glad.
  Och så hoppas jag på det bästa för din lilla tjej.
  Kram!

  SvaraRadera