Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

onsdag 5 maj 2010

lampa


Den här lampan har ett rätt fint sken, och en ganska fin form på foten, men jag är inte direkt förtjust i färgen.Tyvärr blev inte resultatet så bra. Jag har målat foten med vit färg ett varv, och den blev fin, men jag måste nog limma på tyget istället för att bara sy och trä på som jag gjort nu. Kanske kanta med band upptill och nertill också? Det var väldigt svårt för mig som inte är så van att sy att få till kanterna.

Jag har aldrig fixat en lampskärm förut, så det blev lite av ett pilotprojekt. Eftersom skärmen är mörk i grunden så strök jag fast kraftig vliselin på tyget, men kanske måste jag försöka skala av det gamla tyget ändå.

Detta kan i alla fall sägas vara det första färdiga projektet i majutmaningen. Tyget köpte jag för ett tag sen på rea och lampan har stått i vårt förråd ett tag. Färgen är en rest från sekretärmålningen. Lampan är tänkt till dotterns rum, om jag nu får till det...

Har någon gjort det här förut och kan tipsa mig om hur jag kan få till lampskärmen snyggt så blir jag glad!

1 kommentar:

  1. Spraylim! vik in kanterna på tyget och stryk. Sen spraylim på skärmen och på med tyget, lite meckigt att få det rätt. viktigt med god ventilation. (fast då kanske du måste köpa lim...)

    SvaraRadera