Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

torsdag 25 november 2010

Award

Tänk att min lilla dotter har varit så här liten, inte ens fyra år sedan. Då hade vi ingen aning om vad som väntade oss några år senare. Om bvc hade skött sitt jobb hade hon haft sin skena då - inte nu. Det känns lite bittert. Men - det är inte därför jag skriver de här raderna. Det är snarare tvärtom - jag är så lycklig idag! Skenan i jämförelse med gipset är som dag jämfört med natt. De här sex veckorna kommer gå som en dans. Och det lugnande beskedet vi fick - allt ser bra ut, allt är stabilt, bara det. Nu är vår tid.

Fantastiska keramikern och bloggaren Gudrun har givit mig en award, otroligt glad blev jag. Den här awarden ska man förutom att lämna den vidare då, berätta vad det är man gillar hos de bloggar man ge vill vidare den till.

Dessa bloggar ger jag awarden vidare till:

TokTova:
A är kreativ, vågar utmana, har fått mig att få upp ögonen för gamla tekniker, gör fantastiska kreationer i ull, både tovade, stickade och nålbundna. Jag kan inte låta bli, jag bara måste läsa bloggen nästan varje dag.


Brodösens blogg
Det här är en ganska ny blogg för mig, men jag fastnade direkt när jag hittade dit. Karin broderar, och jag som kommer från en familj där alla - jag menar ALLA har broderat (vet inte hur många broderikit jag fick i julklapp som barn) kände mig genast hemma. Hon fick mig att se på det traditionella broderiet med nya ögon - och dessutom att inse hur mycket nytt och roligt man kan göra dessutom. Kolla bara in de broderade tightsen! Jag önskar mig mer tid i julklapp, så jag också kan lära mig brodera så bra.Det får räcka för den här gången. Det finns så många fina bloggar som jag läser, men idag väljer jag bara dessa.

PS. Det är min mamma som stickat den gula overallen dottern har på sig. Supersöt!

7 kommentarer:

 1. Så underbart det du berättar. Jag önskar Er en riktigt god fortsättning nu.
  Ha en bra dag
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så skönt att prognosen ser bra ut! Ni har haft det tufft.
  Ser att du har ny header. Tiden går!
  (Jag hävdar att det syns mest på barnen och inte mina tilltagande grå hårstrån...)

  Stor kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 3. Hallo,

  här hittade jag en bok om västgötabroderi iaf: http://www.slojdmagasinet.nu/forsaljning_bok_broderier_landskap.html
  kan du ta reda på om det är sytt med bomull eller lin? räknar man trådar? vi (på Svensk Hemslöjd där jag jobbar) har broderilin och ett matt bomullsgarn från Danmark, där man kan sy med en eller flera trådar tillsammans. det viktiga är ju att anpassa garnet efter tyget... har du inga garnrester kvar? isf kan du väl skicka det till Svensk Hemslöjd, Sveavägen 44, 111 34 Stockholm så kan vi se om det är nåt som stämmer och isf skicka det till dig. vore ju spännande att se vad det är för typ av garn :)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin bild på er två. Håller tummarna för att de här sex veckorna går fort och att det blir bra!
  Och du, stort tack för awarden och den fina motiveringen. Jag blir alldeles stum.
  Ha en riktigt fin första advent!
  Kramar!

  SvaraRadera
 5. En liten nyfiken fråga som kom upp efter att jag läst kommentaren ovan: är du (eller delar av din släkt) från Västergötland? Min morfar växte upp vid Kinnekulles fot nämligen.

  SvaraRadera
 6. Åh vad härligt för er att äntligen se slutet på den här långa resan! Din dotter är en stark tjej! Ha en mysig advent!

  Josefine

  SvaraRadera
 7. Blir så rörd när jag läser det du skriver om din dotter. Önskar er allt gott, och hoppas att det nya året för med sig lycka. Kram Anki

  SvaraRadera