Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

lördag 21 maj 2011

Åh vad jag är bra!

Jag har sytt min första tröja i trikåtyg. Det satt långt in, jag har varit rädd för att kanta, och tänkt att jag inte klarar det. Men det gick ju fint. Sonen blev så glad över tröjan med bilar på att han genast ville ha den på sig och sedan kastade sig om halsen på mig. Fem minuter senare spillde han juice över den, men vägrade ändå ta den av sig.


Jag använde ett mönster från Sömnadsmagasinet, men den blev lite smalare än tänkt. Allt som kunde gå fel gjorde nämligen det. Jag orkar knappt tänka på det, men jag klippte ut ärmarna fel, sydde på dem från fel ände och upptäckte det efter att jag fållat en, sydde på den andra ärmen upp- och- ner och har alltså spenderat ungefär lika mycket tid med att sprätta som med att sy. Trots det är jag så nöjd att jag vill sy en till, nu, genast. Det gapar tomt i båda barnens garderober när det gäller kortärmade tröjor nämligen :-).

6 kommentarer:

 1. Åh vad fin. Och vad duktig du är som kan sy kläder (jag har sagt det förut:-) ). Jag tycker alltid det går fel när jag syr och då orkar jag aldrig slutföra eländet. Förmodligen skulle en sykurs vara helt fantastiskt då skulle man säkert lära sig de vanligast knepen och man skulle undvika de värsta fallgroparna som gör en sur. Hur som helst, du är verkligen bra! Kram

  SvaraRadera
 2. Jättefin tröja och mycket go pojke! Längtar efter er. Kramar!

  SvaraRadera
 3. Kan bara instämma - åh vad du är bra!

  Det där kan inte ha varit lätt att få till! Är grymt imponerad. Den blev verkligen jättefin.

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 4. Men söta unge! <3 o fin tröja!

  SvaraRadera
 5. Vad fin den blev! Känner som du att jag så gärna skulle vilja prova på det där med trikå men vågar inte. Tror det kommer att gå åt skogen :-S Och tänker att man måste ha en superduper-overlock för att kunna sy något alls i tråkå..

  SvaraRadera
 6. Vilket nummer på tidningen? Jag är också sugen att sy en tröja men har inte kommit till skott. Jag räds för att kanta ;) Ha en fin helg

  SvaraRadera