Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

söndag 15 maj 2011

Snälla grannar och mindre snälla barn

Vi har verkligen supergulliga grannar på den här gatan. I helgen kom en av dem över med lite jordgubbsplantor som de undrade om vi ville ha. Såklart vi ville det!

En hel balja full!

Plantorna fick sitta i ett par av våra gamla balkonglådor från när vi bodde i lägenhet. Först började jag gräva lite i en bortglömd del av vår tomt, men bland det första som hände var att jag fick en äcklig snigel på spaden, så lådorna kändes som en bättre idé.
Lite svårt är det att skriva på min lilla dator just nu. Sonen har pillat bort ett helt gäng tangenter från den. De flesta har jag fått dit, några sitter fel - jag hade satt dit de flesta bokstäverna när jag kom på att jag skulle föreviga hans hyss. Pilarna sitter fortfarande inte som de ska, dem har jag jag inte fått dit.


Och så till sist - lite sytt. En kompis kom och hälsade på idag, och hennes yngsta dotter har rätt nyligen fyllit år, så jag passade på att sy en kjol av det sista elefanttyget. Fick bra tips om storlek på mudden av snälla människor i facebook-gruppen "Vi sytokiga", medan grundmönstret är från en gammal bok som heter "Barngarderoben" som jag lånat av mamma. Jag har dock kortat den en hel del, ändå blev den ganska lång. Lilla E tyckte om den i alla fall, den åkte på genast och sen hade hon den på sig hela eftermiddagen.

1 kommentar:

  1. Låter gott med jordgubbsplantor!
    Vilka hyss de små hittar på - suckar när jag tänker på allt min lilla son gjort här hemma ;)
    Söt kjol!

    SvaraRadera