Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

onsdag 18 augusti 2010

Poppy - den lila mössan
Genom Humlans pyssel hittade jag en beskrivning på denna supersöta mössa. Mönstret var på engelska, och jag har inte stickat efter engelska mönster förut, men det gick faktiskt bra. Mössan stickas på vanliga stickor med förkortade varv, vilket jag gjort förut. Denna gång tyckte jag att hålen där varven vänds blev lite stora, men jag har för mig att det blev på samma sätt när jag gjorde sjalen/scarfen. Jag får öva lite helt enkelt. Grundmönstret till just denna mössa finns här - det är den som heter Poppy.

Jag har ändrat lite på resårkanten. I mönstret stickas den fram och tillbaka och med en liten "ände" som ska sättas fast med knapp. Jag gjorde det enkelt för mig med strumpstickor och så stickade jag på varvet runt.

Jag använde garnet Duo från Järbo garn, stickor i storlek 8 samt strumpstickor i storlek 5.

Mössan är kanske lite kort, å andra sidan så är det en sådan modell som inte täcker öronen. Passar alltså till en 4-åring.

Jag tycker i alla fall att dottern blev söt, och hon ville inte ta av sig den efter provningen fast det fortfarande är augusti!

5 kommentarer:

 1. Den blev ju jättefin! Förstår att din dotter inte vill ta den av sig! Och hon blev jättesöt i den!

  SvaraRadera
 2. Stumpan! Hon är så otroligt söt! (Mössan är också fin!)

  SvaraRadera
 3. Hej! Vilken fin mössa du har gjort.
  Angående bytet så får du hur lång tid på dig som du vill. Jag vill gärna byta med dig.
  Vi hörs! Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken gullig liten tjej! Tänkte passa på att meddela att jag just nu har en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
  Kram Malin

  SvaraRadera