Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

lördag 21 augusti 2010

Teamarbete

På Bolibompa häromdagen gjordes det bläckfiskar och maneter. Dottern ville göra samma pyssel, och idag gjorde vi slag i saken. Vi hittade inte inslaget på SVT Play, så dottern fick rita en egen design.

Sen la jag på mönsterpapper och ritade av. Hon ville ha en mage också, så det fick jag lägga till. För enkelhetens skull ritade jag bara av det tjockaste benet.

Och här är det färdiga resultatet! Hon valde tygerna. Vi har hjälpts åt med att klippa, dottern har nålat, hon har trampat på symaskinen och efter att jag vänt rätt delarna så har hon stoppat dem med vadd. Jag sydde ihop kalaset efter hennes anvisningar och sedan så bestämde hon helt och hållet hur den skulle dekoreras. Hon klippte ut mun och läppstift (!) i filt, klistrade fast ögon från en pysselsats och små ullbollar som näsa och öron.
Hon har bestämt sig för att de ska leka hav på hennes kalas om ett par veckor, och sedan ska alla barn få ta med sig en sydd havsgubbe med sig hem. Enda problemet är att vi ska hitta tid till att sy sådär fem-sex gubbar till, om hennes plan ska bli verklighet.

3 kommentarer:

 1. Den är underbar! Det är verkligen superkul att göra sådana projekt tillsammans med barnen. Jag har ju gjort en kudde efter fyraåringens familjetecken. Han är superstolt över den. Nu håller jag på med ett nytt teckningsbroderi. Ett skelett utklätt till en narr. Jag hade aldrig kommit på det själv!
  :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken duktig dotter, och mamma! Bra ide för barnkalaset, det kommer barnen gilla. Trevlig helg.

  SvaraRadera
 3. Hej! Nu har jag gjort ditt ATC-kort. Du kan väl maila mig din adress på info@toktova.nu.
  Ha en fortsatt bra helg.
  Kram A

  SvaraRadera