Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

lördag 25 februari 2012

Firande inlett!


Den här tröjan var på väg att åka i soporna för ett par veckor sedan. Jag skrev en fråga i Facebookgruppen "Vi sytokiga" om vad andra gör med de där sakerna som känns bortom all räddning, som blir så värdelöst dåliga att enda skälet till att de inte redan är uppbrända är de där investerade kronorna i fina tyger.

Ikväll hade jag så tråkigt, så jag satte mig i syrummet/kontoret (beroende på vem du frågar) och bestämde mig att sy den där fållen på Imse vimsetröjan, mest bara för att maskinen var trädd och klar med röd tråd och rätt tvillingnål. Jag kom fram till stället där jag - på den tid när jag använde tröjan som övningsobjekt för overlocken - testat en slags flatlocksöm som blev värdelös och sned. Sydde vidare och när jag var klar började jag utan att riktigt veta vad jag gjorde försöka peta upp den där sömmen. Det gick hur bra som helst, och fållen blev fin. Jag gav mig på ärmarna, sydde om dem så kantbanden blev acceptabla och det bara... flöt på. Det värdelösa snabbsprundet som jag måste missförsått totalt är fortfarande inte snyggt, men en snilleblixt övergav idén med trycknappar och så sydde jag dit en gammal gul knapp i rätt storlek och nyans istället.

Och - vad hände nu? En helt ok tröja, där knappen döljer det värsta fula med sprundet, där de röda kantbanden inte är så välgjorda men håller ihop tröjan på ett fint sätt - och där fållen blev superbra.

Tänk, det trodde jag inte.

Mönster: tror det är ett Stoff&stilmönster, men lite ändrat.
Tyg: Imse vimse från Liandlo.

1 kommentar:

  1. SV: Hehe...eftersom haremsbyxorna blev helt galet fula kommer jag aldrig i livet visa dem i bloggen!! Jag får ge mig på något annat att sy till mig själv istället för det är ju så himla kul! Har redan ett par idéer!

    Vilken fin tröja!!Tyget var himla sött!! /Louise

    SvaraRadera