Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

tisdag 4 maj 2010

projekt möbelmakeoverJag tycker den blev fin. Särskilt i jämförelse med hur den såg ut förut. Intresserad? Kolla här. Nu ska dottern få ha den som pysselförvaring/pysselplats. Mannen i huset tycker att hon borde få ha ett stort skrivbord istället, men jag har övertalat honom att vi kan vänta några år på det.
Apropå dottern så talade jag med läkaren idag. Jag frågade om hur lång gipstid det var kvar, och han sa inte att det garanterat sitter på efter nästa tisdag... Nu tror jag ju att det gör det, men det spelar ingen roll för han trodde att det skulle vara borta till midsommar! Ren och skär lycka!

7 kommentarer:

 1. Vilken underbar möbel! Du måste vara supernöjd med resultatet. Och så hoppas jag att din lilla tjej får bli av med gipset snart.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Tack :-) Det är jag! Framför allt känner jag mig duktig som tog tag i det, köpte färg och målartvätt och verkligen gjorde det, målade alla fyra lagren osv. Att det inte stannade vid tanken!

  SvaraRadera
 3. Så fin den blev! En perfekt pysselplats!!! Tur du fick din vilja igenom där. Och det där med att "spara sina steg" så där som du skriver om i inlägget nedan är rätt vanligt. Så verkar vår lille göra. Det är lite läskigt att gå helt själv... Jobbar man heltid hinner man ju ingenting av allt man vill göra. Håller på att vänja mig, efter en dryg månad på jobbet. Dygnet skulle helt klart ha fler timmar... SÅ mycket att göra och så lite tid :).

  Ha en fin dag!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 4. Glömde ju svara på dina frågor om min matta. Den här gången har jag använt mig av stl 8 på virknålen (10 förra gången). Jag började med Tre luftmaskor och gjorde sedan sex fasta maskor i den första maskan och virkade sedan på. Mattan blir alltså som en spiral, jag gör inga luftmaskor vid varvbyte och byter färg när jag tycker att det passar. Ökningarna blir lite godtyckliga, men nu har jag virkat så mycket att de får komma där de behövs. Är värdelös på att virka efter mönster utan känner mig nästan alltid fram... lakansremsorna är en knapp cm breda och det funkar bäst att virka i gamla, mjuktvättade lakan. Nya är lite för hårda... (ännu större risk för skavsår).

  Lycka till, att virka mattor är lätt beroendeframkallande. :)
  Cathrin

  SvaraRadera
 5. Snygg makeover - och vilken pysselplats dottern får :)

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Tack för din hälsning!

  Sekretären blev jättefin! Vitt är verkligen ett lyft för en möbel!

  Kram mariette

  SvaraRadera
 7. Jättefin, jag förstår om du är nöjd med resultatet, hoppas nu att din tös får många härliga stunder framför denna möbel

  SvaraRadera