Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

lördag 17 april 2010

färg på händerna

Sekretärens beslag.

Så här såg den ut från början


Till slut kom jag på hur jag skulle ta bort beslagen.


Slipat!


Såhär se det ut med två lager färg av fyra... Sen ska det vaxas med bivax också.

Idag har jag äntligen tagit tag i min gamla sekretär som ska målas vit. Jag har gjort rent den med målartvätt, slipat med sandpapper och grundat med två lager färg. Imorgon ska två lager till på, sen får jag se hur många fler lager det blir.
Jag gör enligt ett tips på hur man får en avskavd känsla när man målar möbler, hämtad ur ett nummer av Allt i hemmet från 2008. Fortsättning följer!
Ett är i alla fall säkert, när jag har lite tid över så ska jag sätta mig in lite mer i hur man får till bilderna snyggt, det går inte bra alls för mig. Nu kommer alldeles strax mina svärföräldrar hit, och vi ska försöka lägga lite tid i trädgården nu under eftermiddagen.

1 kommentar:

  1. Mycket snygg sekretär, är ute efter något liknande att ha i min hall. Jag måste gå på loppis lite oftare än jag gör tror jag. Ha en trevlig helg :)

    SvaraRadera