Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

torsdag 1 december 2011

Rödluvan och vargen

Denna tröja har legat utklippt i en månad. Det var armbågslapparna som jag inte vågat mig på. Tack vare denna guide så köpte jag hem både Totally stable, som är rivbart mellanlägg typ och vliesofix som har lim på båda sidorna av pappret så att man lätt kan hålla applikationen på plats.

För övrigt så tror jag att jag råkat klippa ut framsidan två gånger - vilket inte gjorde något, eftersom det i originalmönstret skulle vara en tröja med krage, och jag ville göra ringningen till någon slags båtringning, alltså utan någon påsydd kant. Hur den sitter får jag se imorgon, om dottern tar den på sig. Det tror jag att hon gör, för hon gillade grejen med att tyget har sagomotiv.

Mönstret är från Burda Kids (från 2010), tyg från Liandlo (Rödluvan) och JNY (det bruna).

Det var helt fantastiskt roligt att sy applikationerna, jag vill bara sy mer, mer, mer....

3 kommentarer:

  1. Vilken underbar tröja! Tyget är ju fantastiskt. Och det blev verkligen superfint med lapparna på ärmarna.Kram från mig!

    SvaraRadera