Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

tisdag 30 mars 2010

Påskpyssel


Målade vaddägg och pappägg. Dottern har valt fritt bland färger, paljetter, glitter, slikespapper och fjädrar. I förmiddags fyllde hon pappäggen med godis. Utan att provsmaka! Men väntan på påsken är lång, hon längtar."Änglaägg" från Panduro. Dottern fick detta pysselset i present. Jag tycker de är jättesöta.
Det är meningen att de ska ha ögon också, men så långt har inte vi kommit än. Det var så många ägg i förpackningen att dottern tröttnade lite.

Originalet! Vi har alltså INTE gjort dessa.

Kaninen och tupparna finns på Lek och lärs hemsida. Deras kanin är jättesöt med grönprickiga fötter och huvud, samt med gröna öron. Detta är dotterns egen design. Tupparna görs med marmorerat papper enligt Lek och lär, vi hade inga marmoreringsfäger hemma, så vi målade vanliga papper först. Dottern gjorde också en egen design av näbben och lade till lite fjädrar - originalet hade stjärtar av band.

Eftersom mina baren fortfarande inte är så stora, så har vi haft en ganska låg nivå på påskpysslandet. Med andra ord: inga krångliga saker. Roligt har vi haft i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Så mycket gulligt pyssel.
    Önskar er en trevlig påskhelg.

    SvaraRadera
  2. Vilket härligt påskpyssel! Dottern & jag har också hållt igång med pyssel i veckan :)

    SvaraRadera