Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

onsdag 31 mars 2010

virknålsburk
Jag har länge velat ha en vettig förvaring för mina virknålar och småpyssel, en där inte någon klåfingrig ettåring kommer åt dem och sticker ut ögonen på sig själv eller syrran. Detssutom har jag länge behövt en nåldyna, jag letar alltid min enda tillräckligt stora nål.

När jag såg fröken Elsas fina burk var ju saken given, en sådan skulle jag ju ha! Det var ju bara det att det var lättare sagt än gjort. Virka rundeln var ju inga problem, vanliga ökningar så som så många virkprojekt startar. Men att få till en blomma som var lagom stor! Först virkade jag fröken Elsas ros. Insåg att den skulle täcka i princip hela locket på den smala burk jag valt. Repade upp, googlade, hittade några små blommor hos Handmade by Dodo - som också blev för stora. Kanske jag hade kunnat hitta på några själv, men här tröttnade jag. Jag kände inte för att virka någon spetskant, så jag fållade helt enkelt en smal rest av ett av mina favorittyger och satte fast i kanten.
Jag är ganska nöjd med resultatet, men jag får så hur länge det får se ut såhär... Fållningen fick gå på tre röda eftersom jag visste att ettåringen skulle vakna vilken sekund som helst och belv väl sådär, men jag gillar att det inte blev så gulligt.

Jag hade inte heller skumgummi hemma, så jag stoppade med vanlig vadd, det var ganska svårt att limma fast den virkade hättan och vadden på locket. Jag satte ihop det hela med gummisnoddar medan det torkade.

5 kommentarer:

 1. Härlig virknålsburk. Jag skulle behöva en precis likadan av precis samma anledning som du. Ettåringar är livsfarliga!
  ;-)

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du vill vara med i fröbytet.
  Ja men då får ni inte lämna era planteringar i sambons händer den här gången. :) Här är det nog jag som skulle kunna ta död på all vår växtlighet så det här blir en utmaning för mig. :)

  Jag tänkte vänta över helgen nu och se om fler vill hänga på. (Vi är nu 9 med mig inräknat.) Sen får du hålla utkik efter fler instruktioner på bloggen.
  Varmt välkommen!

  SvaraRadera
 3. Fin burk! Kul att du blev inspirerad:)

  Gör en enkel ros så här: Lägg upp 20 lm, virka 1 fm i varje maska, vänd med en lm och virka 2 fasta maskor i varje maska varvet ut. Klipp av och drag igenom garnet. Snurra ihop och sy några stygn så att rosen håller ihop.

  SvaraRadera
 4. Fin burk! Kul att du blev inspirerad! :)

  Tips på en enkel ros: Lägg upp 20 lm, virka 1 fm i varje maska. Vänd med en lm och virka två fasta maskor i varje maska varvet ut. Klipp av och drag igenom garnet. Snurra ihop och forma till en liten ros. Fäst med några stygn så att den håller ihop.

  SvaraRadera
 5. Fin burk! Kul att du blev inspirerad! :)

  Tips på en enkel ros: Lägg upp 20 lm, virka 1 fm i varje maska. Vänd med en lm och virka två fasta maskor i varje maska varvet ut. Klipp av och drag igenom garnet. Snurra ihop och forma till en liten ros. Fäst med några stygn så att den håller ihop.

  SvaraRadera