Hemma hos mig har de kreativa projekten sedan bloggstarten avlöst varandra. Från att ha lärt mig virka har jag fortsatt banan med andra textila tekniker, och vad du ser är det som jag brinner mest för i stunden. Utöver det så pysslar jag och mina barn - 6 och snart 4 år gamla, och vi dokumenterar det roliga vi gör och hittar för att andra lätt ska kunna göra samma sak. Hoppas du blir inspirerad av det brokiga urvalet!

Välkommen!

tisdag 16 mars 2010

Väska av mormorsrutor med Hello Kitty-motiv


Nu räcker det med bloggande angående den där Hello kitty-väskan tycker jag. Men det färdiga resultatet måste jag väl ändå visa upp?


Jag gjorde såhär till slut, efter att ha försökt olika lösningar med väskbotten som jag inte blev nöjd med: virkade ihop rätt och slätt. Jag virkade några varv fasta maskor nertill först, och virkade ihop på insidan såklart. Handtagen gjorde jag med ca 70 luftmaskor, som jag virkade runt ett varv med fasta maskor. Sen gjorde jag en lite vågig kant på nästan samma sätt som jag gjorde med översta kanten på väskan (se tidigare inlägg): en fast maska, en halvstolpe, en stolpe, en halvstolpe, en fast maska osv. Jag fick anpassa lite i kanterna.
Jag hade tänkt sätta på blommor på Kitty, men dottern ville hellre ha rosetter. Till slut så valde vi att strunta helt i det, det känns som om det skulle blivit lite plottrigt. Det går ju att ändra sig och sätta på något i efterhand.

5 kommentarer:

 1. Den blev ju superfin! Jag får nog ta och öva lite mer på mina Hello Kitty rutor. Vad använde du för garn? Dottern måste blivit jätteglad för väskan.

  Ha en trevlig kväll!
  Sandra

  SvaraRadera
 2. Jag använde vanligt billigt akrylgarn, oftast har jag lady från Järbo hemma, det säljs nämligen för en tia nystanet i min närmaste mataffär, och finns ju i massor av färger. Det ljuslila är ett akrylgarn i ungefär samma tjocklek och är från Vartofta garn. Skulle gärna köpa finare garn men det tillåter inte ekonomin just nu, och till sådana här saker så funkar det bra.

  Tusen tack!! :-)

  SvaraRadera
 3. Så glad jag blev över att ha hittat hit! Vågar inte visa dottern 3,5 väskan, för då kommer hon att kräva en likadan. Jobbar just nu för fullt på ett virkat E åt henne, men det tar längre tid än jag beräknat...

  Trevlig kväll!
  önskar Cathrin

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte garnet var jättefint. Försöker hitta Järbo Lady på nätet. Har inte sett det i nån butik här (har väl inte letat så mycket heller). Väskan är iaf superfin!

  SvaraRadera
 5. Helt fantastiskt fin! Måste nog ge mig på Kitty endera dagen :-).

  SvaraRadera